KAKOR OCH PERSONUPPGIFTER

Vacation in a box är ett varumärke under Interes AB, organisationsnummer 556880-1848. När du använder vår webbplats godkänner du vår hantering av kakor och personuppgifter.

Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats. Det låter jättegott, men man blir lätt besviken på just de här kakorna. I det här sammanhanget menar vi nämligen en liten textfil som vår webbplats begär att få spara på din dator för att ge dig tillgång till olika funktioner. Om du är intresserad och vill ha mer information om kakor kan du läsa mer på Post- och telestyrelsens webbplats.

Personuppgifter

Genom att handla hos oss accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer inte och vidarebefordrar inte dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

Interes är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna hantera din beställning, samt vid de tillfällen då du har beställt nyhetsbrev, för att kunna anpassa marknadsföringen till dina individuella behov.

Här har vi sammanställt en beskrivning av hur vi lagrar och behandlar dina uppgifter, allt i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

Detta är personuppgifter

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

De här uppgifterna lagrar vi

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order på kundtjänst lagrar vi ditt förnamn och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, IP-adress och köphistorik.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Rättslig grund

I samband med att du gör ett köp behandlar vi dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.

Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

De här samarbetspartnerna delar vi uppgifter till

Betalleverantören: Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.

De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Redlight, Swish och Stripe.

Fraktbolag: För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med viss information till fraktbolaget: förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. Ibland behöver de också e-postadress och mobilnummer för att kunna visera dig.

De fraktbolag vi samarbetar med är: DB Schenker.

Nyhetsbrev: Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.

Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.

Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

Rätt till rättelse

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som gäller dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

Ansvarig för dataskydd

Interes är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

Vi använder plattformen WordPress och tillägget WooCommerce.

Kakor! Mums!
Fika